![]() |
jalowiec - Wersja do druku +- Forum Polskich Bonsaistów (http://bonsaiforum.pl) +-- Dział: DLA ZAREJESTROWANYCH (http://bonsaiforum.pl/forum-4.html) +--- Dział: Dyskusje o Bonsai (http://bonsaiforum.pl/forum-9.html) +--- Wątek: jalowiec (/thread-251.html) |
jalowiec - corwax - 05-02-2007 Witam Pewnie nie którzy pamiętają tego jałowca którego 2 lata temu formował Kevin Wilson na wystawie w Książu. Kilka fotek z jego historii. tu go znalazłem ![]() pojemnik ![]() i siedzi ![]() po formowaniu Kevina Wilsona ![]() rozdrutowany w zeszłym roku ![]() dokończyłem tylna część shari ![]() kilka godzin drutowania z Tomkiem i układania rośliny 2006 ![]() aktualnie wygląda tak. Zamierzam zmienić donicę na mniejsza i zmienić kąt nasadzenia. ![]() pozdrawiam KAROL - wog - 05-02-2007 piekne drzewo,wypada pogratulowac - Jacek Grzelak - 05-02-2007 Ten jałowiec to super materjał i wyszła super roślina , widzć na nim rękę mistrza , gratulacje Karol , masz wspaniałą zdobycz w swojej kolekcji ![]() ![]() ![]() - ninecom - 05-02-2007 fakt bardzo łądny okaz tylko pozazroscic :wink: - rolqa - 05-02-2007 Brzeg Dolny team reaktywacja ![]() - rafal kulesza - 05-02-2007 Rolqa znowu się do zdięcia nie ogolił. Pozdrowienia. Aha ile padło browarów przy robocie. - corwax - 05-02-2007 no kilka ich było, jakiś katalizator kreatywności musi być....... - Ryszard Bronisz - 05-02-2007 Karol gratuluję pomysłu i wizji którą miałeś kilka lat temu tj w momencie wykopywania "Yamadorii". Reszta to również dobra technika i warsztat. Pozdrawiam. - Bolas - 05-02-2007 No nareszcie "stara gwardia" zaczela pisac i odrazu w jakim stylu. Niekiedy warto poczekac poł roku az cos wlepicie bo zawsze to w wielkim stylu. Mialem to cudenko okazje widziec na fotkach zaraz po ulozeniu i odrazu zrobilo na mnie wielkie wrazenie. BD Team do zobaczyska na Litwie. - mario bonsaiwabisabi - 05-03-2007 great stuff !!! posdrufka - Kuba - 05-06-2007 Superanckie drzewko no perfekt ![]() - corwax - 07-05-2007 jałowiec w nowej donicy ![]() ![]() - Bolas - 07-05-2007 Widze ze donica K&K dodała roslinie urody. Pozdrawiam. - corwax - 07-05-2007 miałem mieszane uczucia co do tej donicy, sama w sobie jest bardzo ładna jak wiele donic K&K, myślałem o donicy prostokątnej o ostrych kantach. W tym owalu wygląda całkiem dobrze ![]() - Bolas - 07-05-2007 Mysle ze łagodne brzegi donicy tworza kontrast z poszarpanym "ostrym" shari i roslina wyglada lżej. Pozwole wrzucic sobie zdjatko jalowca w troszke innym pojemniku. Sciagnalem je (jesli dobrze pamietam) ze starego forum. ![]() - corwax - 07-05-2007 hehhee no tak gdzie fiskars rady nie da tam koparka pomoże ![]() pozdro Bolas - Mateusz Zamęcki - 07-05-2007 mógł bym prosić o zdjęcie zbliżenie shari juz w nowe doniczce bo to jeszcze niewyschniętym płynem do jin mnie nie satysfakcjonuje z góry dziękuję... - goku - 07-05-2007 pokazanie tylko i wyłącznie ostatniej fotki nie dałoby takiego wrażenia jak ten zestaw krok po kroku, mnie osobiście zamurowało - Bolas - 07-05-2007 Ja bym zapytał gdzie te porady ktore mozna przeczytac na innych forach typu okopac w odleglosci 1.5m pozniej co sezon zmniejszac odleglosc o 0,5m i tak az roslina zmiesci sie do pojemnika heh. - corwax - 07-05-2007 no tak.... Jałowca tego wykopałem z starego ogrodu przy domu przeznaczonego do rozbiórki. Kiedy wpadłem na miejsce miałem nadzieję na jakieś 10 jałowcoów. Okazało się żę sa to 2 jałowce z czego ten mój miał ok 4 metrów średnicy. Obcinanie gałęzi aby dojść do pnia zajęło mi ok 4 godzin. Później walka "fiskars i piłka" nie dałem rady. Na drugi dzień trafił się znajomy z koparką i dalej to tak jak na zdjęciach..... czasem doskonały materiał yamadori jest w zasięgu sąsiada trzeba sie tylko odpowiednio rozglądać..... ps. właśnie namierzyłem następnego... ![]() - mario bonsaiwabisabi - 07-06-2007 heya, kolor moze byc, donica jest za duza i troche zbyt surowa , jalowiec zbyt wysoko posadzony, ale wszystko do naprawienia ! - corwax - 07-07-2007 HEOu No tak Mario racja, w sumie to kiedy zobaczyłem tą donice też wydała mi sie zbyt masywna, i głęboka. No cóż jest jaka jest, wydaje mi się że roślina wygląda dużo lepiej w tej donicy. Poczekam jak jałowiec nabierze mocy i wtedy być może trafie na coś lepszego ![]() Pozdrowienia - corwax - 07-07-2007 shari z pod reki Kewina Wilsona ![]() - *>Arke<* - 07-07-2007 Pan Kewin to naprawde frezoreki ![]() - corwax - 07-08-2007 no ma facet fantazje ... ![]() MOD: Corwax dostosuj swój profil do regulaminu! - Mateusz Zamęcki - 07-08-2007 dzięki za zbliżenie w końcu trzeba uczyć się od mistrzów ![]() - Bolas - 12-17-2007 Kilka fotek z Ksiaza gdy roslina byla formowana pierwszy raz znajdziecie T U T A J |