Witam,
Chce z moim bonsai zrobić coś na zasadzie greenbells - las w s loiku - włożyć go do szkła tylko, że kupiłem o parę cm za małe szkło. Moje pytanie jest takie czy mogę uciąć pień o około 3 cm?
A o co w ogóle chodzi?
Włodzimierz Pietraszko
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.bonsai.pl">www.bonsai.pl</a><!-- w -->
Nie powiem przeczytałem przedmówce z 7 razy. Zanim chyba zaczaiłem że koledze chodzi o roślinkę w szklanym pojemniku, coś na wzór roślinki w słoiku po konfiturze :p. Pień zawsze można uciąć, ale czy roślina przeżyje w tym słoiku stawiał bym pod dużym znakiem zapytania.
Pozdrawiam. Łukasz Kolanko
W razie pytań <!-- e --><a href="mailto:ldkolanko@wp.pl">ldkolanko@wp.pl</a><!-- e -->
Może w słoiku to takie coś lepszego sztuka-drutowania-jesli-juz-nie-mamy-co-drutowac-t16249.html
Pozdrawiam - Bolesław Wujczyk
Przypuszczam że chodzi o kulisty słój i zrobienie czegoś a'la terrarium. Są takie projekty ale do słoja w kształcie kuli wkłada się zazwyczaj sukulenty. Nie ma czegos takiego jak greenbells (chociaz zielone dzwoneczki z okazj zblizajacych sie swiat - czemu nie :lol: ) jesli juz to green bowl, lub najlepiej poszukac terrarium bowl
uciąć zawsze można tylko pytanie ile czasu i czy wogóle drzewko przeżyję w takim słoju?
wątpię w to
Pozdrawiam Tomek