• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Moje pierwsze małe drzewko
Witam serdecznie. Kupiłem ostatnio w markecie za parę zlotych drzewko. Pisze na karteczce, ze jest to Focus Benjamin Natasha. Możliwe, nie znam się. Jednak szperajac po forum większość załączników i zdjęć jest już niedostępna, wiec ciezko zdobyć jakiś pogląd na uprawe tej sadzonki. Kupiłem ją kilka dni temu wiec za wcześnie aby cokolwiek z nią robić jednak czy ma sens aby związać już teraz rafia w celu zrosniecia sie ich w jeden wielki korzeń? Właśnie chciałbym aby z tej sadzonki wyrosło jedno ładne smukłe drzewko. Czy z tego w przyszłości będzie bonsai? Prawdopodobnie nie, a może będzie to bonsai w "moim" stylu.l Wink tak czy inaczej ponawiam moje pytanie. Czy według was powinienem obciąć te młode gałązki na dole i zawinąć ciasno korzenie rafia? Może te gałązki warto wypuścić po za korzeń zeby sobie rosły? Proszę o porady. Dodam tylko ze jestem początkującym hodowca roslinek i mam nikłe doświadczenie.

Zdjęcia maja mała rozdzielczość bo forum większych nie przyjmuje. Jeśli będzie trzeba to wieczorem wrzucę na jakiś serwer większe.

Załączone pliki Miniatury

Odpowiedz
Ta odmiana jest ciężka w prowadzeniu jako bonsai - to na pewno wyczytasz na forum. Oczywiście wszelkiego rodzaju techniki możesz na nim sobie ćwiczyć.
Pozdrawiam - Bolesław Wujczyk
  Odpowiedz
Tak, czytałem ze jest z nią ciezko. Jednak według Ciebie powinienem po przesadzeniu związać korzenie?
  Odpowiedz
Korzenie?
Pozdrawiam - Bolesław Wujczyk
  Odpowiedz
Oczywiście chodzi mi o związanie kilku sadzonek razem w celu zrosniecia sie ich.
  Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości