• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jałowiec japoński schinpaku
#1
Dzisiaj chciałbym zaprezętować efekt warsztatów z 11 marca w Akademii Bonsai. roślina została już przsadzona od naczynia docelowego (w poniedziałek) i czeka na lepsze czasy tj. wiosnę
oto front

[Obrazek: 382_DSC01781_1.jpg]

oto prawa strona rośliny
[Obrazek: 382_DSC01783_1.jpg]

no i lewa
[Obrazek: 382_DSC01785_1.jpg]
  Odpowiedz
#2
Cześć.
Ciekawie sie zapowiada,ale zapewne myslzisz by wydłuzyc troszke te dolne konary by powstał jakis zarys trójkąta tak?Bo teraz taka kolumna :wink:
  Odpowiedz
#3
to bylo pierwsze formowanie "kurczaka" więc cudów niema. ale masz racje dół do delikatnej rozbudowy.
  Odpowiedz
#4
czesc. Pierwsza fota to front?szczerze mowiac nie pasuje mi pierwsza galazka z prawej ta wyrastajaca wewnatrz luku, ale byc moze w realu wyglada lepiej i masz dla niej jakis cel.Fajna roslinka zadbaj o te drobne korzonki niech pracuja na wyglad nebari.
Grzesiek Wołek
<!-- m --><a class="postlink" href="http://wog-bonsai.blogspot.com/">http://wog-bonsai.blogspot.com/</a><!-- m -->
<!-- m --><a class="postlink" href="https://www.facebook.com/wog.foto">https://www.facebook.com/wog.foto</a><!-- m -->
  Odpowiedz
#5
"Kurczaki" (dla niewtajemniczonych nazwa pochodzi od ksztaltu matriału wyjsciowego) sa bardzo dobrym materiałem treningowym ktory ma wiele mozliwosci zarowno ksztaltu jak i cwiczen manualnych dla bonsaiowcow. Wymaga on duzo uwagi i cierpliwosci ze strony ksztaltujacego w szegolnosci gdy rozbudowania wymagaja galezie.
Pozdrawiam - Bolesław Wujczyk
  Odpowiedz


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości