• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kilka materiałów do roboty
...Też czekam na wiosnę, w ogóle na przyszły sezon, bo ten sezon uważam za stracony. W sumie przez prawie miesiąc, chyba czerwiec, walczyłem aby rośliny przeżyły, potem ledwo co rosły, dopiero w sierpniu zaczęły normalnie wyglądać, przyszedł wrzesień i koniec przyrostów. A wszystko przez własną głupotę...! Wszystkie swoje rośliny opryskałem przez pomyłkę Roundup'em....! Przestroga dla wszystkich NIE UŻYWAĆ CHEMIKALIÓW Z NIE ORYGINALNYCH OPAKOWAŃ... Pokapowałem się mniej więcej po ok max. 1 godzinie. Spłukałem dokładnie drzewa czystą wodą, ale na drugi dzień byłem przerażony, wszystkie świeże przyrosty były zwiędłe i czarne. I teraz nie wiem czy, rośliny przeżyły bo stężenie jak na Roundup było bardzo niewielkie, czy pomógł stymulator wzrostu Asahi SL, którym przez półtora miesiąca raz w tygodniu opryskiwałem i podlewałem drzewa. Teraz następna sprawa to zima, Roundup działa przez część zieloną rośliny, z których spływa wiązkami przewodzącymi do korzeni i je niszczy (dlatego jest tak skuteczny) Wyjmowałem rośliny z donic, systemy korzeniowe niby jak zawsze, ale czy zgromadziły wystarczająco składników....? Czas pokarze...
Taka mała fotka podobno z ostatniego tak słonecznego weekend'u tej jesieni:

pozdrawiam RB
  Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości