• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Communis III ( j. pospolity III)
Tadziu, zgadzam sie z tobą w każdej kwestii. Teraz wiele moich roslin przechodzi, które znasz "naprawę". Co do wystaw to nic na siłe nie spieszy mi się. Gałązka którą zaznaczyłes i tak wyleci, co do cofania zieleni to w tym jałowcu jest mi to już nie potrzebne tak jak juz wczesniej pisałem zieleń ma byc sferą nad dobrze zramifikowaną (rozgałęzioną) strukturą gałęzi. No i jeszcze zapomniałeś dodać o szczepieniu. Wspomniałeś tu o ruchu pnia, konarów i gałęzi, własnie mnie to zastanawia, że wielu młodych adeptów tej sztuki bierze to określenie zbyt dosłownie. Dla mnie pień może być prosty jak strzała ale jeżeli dzieją się na mim "ciekawe rzeczy" to dla mnie jest ten ruch. to samo tyczy się konarów, mogą byc proste, ale jeżeli ma nich są prawidłowo uformowane "chmurki' to jest własnie ich ruch i wtedy sa najpiękniejsze. Wiesz Tadziu chyba dojżałem jak i moje rośliny, w końcu w tyn roku mija 18 lat zajmowania się przeze mnie tą piękną sztuką. A tak poza tym to trzebaby zasiąść przy jakiejś butelczynie omówic do końca, która jest najlepsza. Jeszcze jedno, masz gorące pozdrowienia od mojej żonki
pozdrawiam RB
  Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości