• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Przedstawienie mojej "kolekcji" - prośba o porady dotyczące przygotowania do sezonu.
bry,

dosłownie kilka dni temu zwalczyłem ten sam problem: przędziorek. przyjrzyj się dokładnie, starszym liściom tak bardzo nie szkodzą, zawiązki niszczą, a gdyby któryś dał radę podrosnąć, to będzie uszkodzony, na wpół czarny, itd. u siebie usunąłem wszystkie listki sprawiające wrażenie zaatakowanych, na szczęście nie było wiele, bo pilnuję, a potem spryskałem insektycydem. aktualnie nowe listki wychodzą i rozwijają się prawidłowo

co do grabów i wiązów: trzymane w domu, nigdy nie osiągną takich przyrostów, jak na otwartym powietrzu. kropka
poza tym sama informacja o zimowaniu to trochę mało do oceny co się dzieje, np. małe liście sugerują z jednej strony wystarczającą ilość światła, z drugiej np. mogą być powodowane (robi się to również celowo) brakami nawożenia. z jednego zdania naprawdę ciężko oceniać

jsz
  Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Przedstawienie mojej "kolekcji" - prośba o porady dotyczące przygotowania do sezonu. - przez jeszua - 09-21-2023, 07:03 AM

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości