07-22-2016, 05:58 PM
Witam serdecznie ponownie,więc tak,nie posłuchałem się do rad kolegów bo kondycja wiąza była słaba i poszedłem na ryzyko i drzewko przesadziłem 28.07 do akadamy,dałem garść zwykłej ziemi do kwiatów do niej,przyciąłęm dosyć sporo bryłę korzeniową,poprzycinałem gałązki i wsadziłem do tej samej doniczki którą wcześniej wyparzyłem,po dwóch tygodniach od przesadzenia zasiliłem florovitem do bonsai i na dzień dzisiejszy drzewko żyje i ma się znakomicie,moje zabiegi poprawiły zdecydowanie stan drzewka i wypuścił bardzo dużo nowych pędów,poniżej zamieszczam kilka obecnych zdjęć mojej pracy i mam pytanko odnośnie przycinania nowych pędów?czy przycinać teraz drodzy koledzy?czy poczekać z tym trochę?Dzięki za wszystkie rady i pozdrawiam .Jeszcze jedno,zainteresowałem się bardzo Adenium Obesum i nie czekając długo zakupiłem 5 nasionek na próbę,postępowałem z nasionkami zgodnie z tym co znalazłem na forach i z 5 nasionek wysadzonych 27.07 mam 5 fajnych siewek,wzeszły wszystkie i jak na razie mają się dobrze,wczoraj dostały pierwsze jedzonko biohumus i czekam do wiosny z przesadzeniem,zamieszczę też zdjęcie moich różyczek ,pozdrawiam