08-19-2014, 10:18 PM
Wybaczcie, że nie edytuje ostatniego posta, ale chciałem, żeby była widoczna wiadomość. Przede wszystkim dokonałem zakupu na wszystkie niezbędne rzeczy do przesadzenia drzewka... Doniczna "robocza" jest zdecydowanie większa od tej plastikowej =p. Ogólnie jak poradził mi Pan Bolesław - "Bolas" nie tykam póki co dolnych gałęzi. Drzewko chyba powoli się aklimatyzuje, roślinka co prawda gubi liście, aczkolwiek jest ich bardzo mała ilość.. No i wypuściło sporo nowych pędów - widać to na ost. zdjęciu 
Jutro powinna mi przyjść ziemia wraz z ostatnimi zamówionymi rzeczami. Czy powinienem odczekać równo 3 tygodnie od podania odżywki dla drzewka ?? Czy mogę je przesadzić szybciej ?? Jakieś porady przy przesadzaniu ? Wiem, że najlepiej to robić w domu - unikać przeciągów oraz dużego słońca. Czytałem "gdzieś", że można dodatkowo przed przesadzaniem podciąć trochę gałęzi ?

Jutro powinna mi przyjść ziemia wraz z ostatnimi zamówionymi rzeczami. Czy powinienem odczekać równo 3 tygodnie od podania odżywki dla drzewka ?? Czy mogę je przesadzić szybciej ?? Jakieś porady przy przesadzaniu ? Wiem, że najlepiej to robić w domu - unikać przeciągów oraz dużego słońca. Czytałem "gdzieś", że można dodatkowo przed przesadzaniem podciąć trochę gałęzi ?