![]() |
19-21 VI 2009 - Wystawa Bonsai w Toruniu. - Wersja do druku +- Forum Polskich Bonsaistów (http://bonsaiforum.pl) +-- Dział: DLA ZAREJESTROWANYCH (http://bonsaiforum.pl/forum-4.html) +--- Dział: Wystawy i spotkania (http://bonsaiforum.pl/forum-11.html) +--- Wątek: 19-21 VI 2009 - Wystawa Bonsai w Toruniu. (/thread-740.html) |
19-21 VI 2009 - Wystawa Bonsai w Toruniu. - Maciek Krawczyk - 06-22-2009 W dniach 19-21 Czerwca 2009 roku na dziedzińcu toruńskiego ratusza miała miejsce wystawa bonsai zorganizowana przez Polską Asocjację Bonsai. Zaprezentowane zostało 61 roślin z kolekcji członków Asocjacji i Stowarzyszenia Miłośników Bonsai-Tanuki. Wystawę odwiedziło kilkanaście tysięcy ludzi, dla których dodatkową atrakcją były pokazy formowania bonsai przeprowadzone w sobotę i niedzielę. Grab koreański - Marek Gajda Jałowiec łuskowy - Wojciech Nawotka Modrzew europejski - Marcin Popek Jałowiec pospolity - Włodzimierz Pietraszko Grab koreański - Włodzimierz Pietraszko Jałowiec sabiński - Tomasz Rolny Sosna pospolita - Włodzimierz Pietraszko Azalia - Włodzimierz Pietraszko Wiąz polny - Robert Błądek Jałowiec pospolity - Robert Błądek Sosna błotna "OTAGO" - Włodzimierz Pietraszko Jałowiec pospolity - Robert Błądek Wiąz polny - Robert Błądek Sosna pospolita - Marek Gajda Jałowiec pospolity - Włodzimierz Pietraszko Modrzew europejski - Włodzimierz Pietraszko Modrzew europejski - Radosław Sulimowicz Wiciokrzew - Włodzimierz Pietraszko Modrzew europejski - Michał Malawski Modrzew europejski - Marek Łukaszewski Azalia - Włodzimierz Pietraszko Sosna drobnokwiatowa - Włodzimierz Pietraszko Modrzew europejski - Tomasz Rolny Klon palmowy - Włodzimierz Pietraszko Klon burgera - Włodzimierz Pietraszko Sosna błotna - Tomasz Rolny Sosna drobnokwiatowa - Marek Gajda Klon palmowy - Włodzimierz Pietraszko Sosna hakowata - Włodzimierz Pietraszko Azalia - Włodzimierz Pietraszko Sosna błotna - Włodzimierz Pietraszko Modrzew japoński - Rafał Kulesza Modrzew europejski - Włodzimierz Pietraszko Sosna drobnokwiatowa - Włodzimierz Pietraszko Klon palmowy - Włodzimierz Pietraszko Jałowiec sabiński - Włodzimierz Pietraszko Modrzew europejski - Dariusz Zając Klon palmowy - Włodzimierz Pietraszko Jałowiec pospolity "CZAPLA" - Włodzimierz Pietraszko Sosna pospolita - Włodzimierz Pietraszko Re: 19-21 VI 2009 - Wystawa Bonsai w Toruniu. - Maciek Krawczyk - 06-22-2009 Sosna drobnokwiatowa - Marek Gajda Klon palmowy - Marek Gajda Jałowiec wirginijski - Marek Gajda Sosna drobnokwiatowa - Marek Gajda Sosna pospolita - Marek Gajda Buk pospolity - Marek Gajda Żywotnik zachodni - Marek Gajda Buk pospolity - Marek Gajda Modrzew europejski - Marek gajda Jałowiec chiński - Marek Gajda Buk pospolity - Marek Gajda Jałowiec chiński - Marek Gajda Klon burgera - Marek Gajda Sosna drobnokwiatowa - Marek Gajda Klon burgera - Marek Gajda Sosna drobnokwiatowa - Włodzimierz Pietraszko Jałowiec sztywnoigłowy - Włodzimierz Pietraszko Grab Koreański - Włodzimierz Pietraszko Grab Koreański - Włodzimierz Pietraszko Jałowiec chiński - Włodzimierz Pietraszko Re: 19-21 VI 2009 - Wystawa Bonsai w Toruniu. - ogrodnik - 06-22-2009 Pięknie wyszedł ten świerk z pokazu ![]() Re: 19-21 VI 2009 - Wystawa Bonsai w Toruniu. - Bolas - 06-22-2009 Widze ze u was pogoda byla przednia bo na ślasku od czwartku cały czas deszcz a moglem jechac naładowac bateryjki. Niestety w domu trzymały mnie jeszcze inne obowiazki. Re: 19-21 VI 2009 - Wystawa Bonsai w Toruniu. - Przemek R. - 06-22-2009 Ja też żałuje! Ale tym razem promotor mnie poskromił i kazał prace poprawiać ![]() Re: 19-21 VI 2009 - Wystawa Bonsai w Toruniu. - Jacek Grzelak - 06-22-2009 No widzę że wreszcie ten piękny świerk doczekał się ponownego formowania , materiał bardzo żywotny , a sama roślina niesamowicie pracochłonna , wiem że ma przed sobą wielką przyszłość ![]() Re: 19-21 VI 2009 - Wystawa Bonsai w Toruniu. - e_gregor - 06-23-2009 Witam. Jestem pod ogromnym wrażeniem tych prezentowanych okazów. Czy na zdjęciach nr 63 i 65 jest bluszcz? Jak wiele lat trzeba pielęgnować bluszcza, żeby az tak bardzo zgrubiał jego pień? Pytam bo bluszcze zawsze mnie fascynowały. Pozdrawiam Re: 19-21 VI 2009 - Wystawa Bonsai w Toruniu. - Jacek Grzelak - 06-23-2009 Nie , ![]() Re: 19-21 VI 2009 - Wystawa Bonsai w Toruniu. - Włodzimierz Pietraszko - 06-23-2009 Składam serdeczne podziękowania dla dyrekcji Muzeum Okręgowego w Toruniu za pomoc w zorganizowaniu wystawy oraz osobom, które brały udział w niej udział. Są to w kolejności alfabetycznej: Robert Błądek Marcin Gajewski Marek Gajda Piotr Gawarecki Jarosław Kosiński Krzysztof Kowalski Maciej Krawczyk Rafał Kulesza Marek Łukaszewski Michał Malawski Piotr Modzelewski Wojciech Nawotka Marcin Popek Tomasz Rolny Radek Sulimowicz Darek Zając Myślę, że wystawa była bardzo udana, widownia dopisała a integracja środowisk bonsajowych wzorcowa. Re: 19-21 VI 2009 - Wystawa Bonsai w Toruniu. - holahola - 06-23-2009 Witam , też bardzo mi szkoda ale nie mogłem z Wami być . Aż miło popatrzeć mili państwo że można niesnaski zostawić na boku. Dziękuje za relacje miło popatrzeć na drzewa ale jeszcze przyjemniej na to jak siędzicie razem i świetnie się bawicie . Re: 19-21 VI 2009 - Wystawa Bonsai w Toruniu. - Maciek Krawczyk - 02-17-2010 Uwaga Uwaga! W sieci śmiga takie cudo, o istnieniu którego do dnia dzisiejszego nie wiedziałem i podejrzewam, że nie tylko ja :mrgreen: http://www.youtube.com/watch?v=50BbJ_7hLbM&feature=related Pierwsze wejście pana Włodka i reakcja kamerzysty a la "podszedł jakiś przechodzień co chciałby się znaleźć w telełozorni"-bezcenne. Re: 19-21 VI 2009 - Wystawa Bonsai w Toruniu. - rafal kulesza - 02-18-2010 ŁAŁ :!: Wreszcie ktoś szczerze powiedział jak należy się opiekować bonsai :wink: Ale Piotr jedna mała uwaga :!: Następnym razem uczesz się proszę bo taki jakiś potargany byłeś :mrgreen: Re: 19-21 VI 2009 - Wystawa Bonsai w Toruniu. - Bolas - 02-18-2010 Noooo prosze jaki ładny ten pan ![]() Re: 19-21 VI 2009 - Wystawa Bonsai w Toruniu. - Przemek R. - 02-18-2010 Nie wiedziałem Bolas, że mężczyźni Ci się podobają ![]() Re: 19-21 VI 2009 - Wystawa Bonsai w Toruniu. - Bolas - 02-19-2010 takie ciacho jak Piotr mmmmmm ![]() Re: 19-21 VI 2009 - Wystawa Bonsai w Toruniu. - Piotr Modzelewski - 02-21-2010 Panowie......co to za komentarze.Gwiazdą jestem !!!!!! Re: 19-21 VI 2009 - Wystawa Bonsai w Toruniu. - Maciek Krawczyk - 03-05-2010 Kolejna ciekawostka związana z zeszłoroczną wystawą w Toruniu: http://www.cowtoruniu.pl/artykul-830 |