![]() |
Klon burgera - Acer burgerianum - Wersja do druku +- Forum Polskich Bonsaistów (http://bonsaiforum.pl) +-- Dział: DLA ZAREJESTROWANYCH (http://bonsaiforum.pl/forum-4.html) +--- Dział: Dyskusje o Bonsai (http://bonsaiforum.pl/forum-9.html) +--- Wątek: Klon burgera - Acer burgerianum (/thread-2359.html) Strony:
1
2
|
Klon burgera - Acer burgerianum - Bolas - 04-04-2016 Witam. Jako że klonik zaczął już jakiś czas temu się budzić a ja znalazłem trochę czasu by zrobić kilka zdjęć pokazuje nowy nabytek zakupiony w Akina Bonsai Centrum. Klon ma masę ran po gałęziach które napędzały całą roślinę. Aktualnie muszę się skupić nad ich maskowaniem więc czeka mnie kilkuletnia batalia o to by przestały być widoczne. Klon burgera - Acer burgerianum - tomwoski - 04-04-2016 Niezly grubas ![]() Klon burgera - Acer burgerianum - Paweł Jaszczyszyn - 04-04-2016 Co tu dużo gadać. Patrząc na takie drzewka narzucają mi się dwa słowa; gratuluję i zazdroszczę właścicielowi :roll: Klon burgera - Acer burgerianum - Pelidea - 04-04-2016 Piękny. ![]() Klon burgera - Acer burgerianum - sain1 - 04-04-2016 super roślinka, pozazdrościć. Nie wiem tylko czy bym nie skrocil go troche po wysokosci. Klon burgera - Acer burgerianum - Bolas - 04-04-2016 Trochę samozaparcia i oszczędzania. Ja 4lata odkładałem po trochu złom, puszki jakieś lewusy reszta niestety idzie na życie nie ma kolorowo ale nie jaram fajek więc przeliczając oszczędzam lekko 2tys rocznie. Klon burgera - Acer burgerianum - Robert J. - 04-04-2016 Podoba mi się, jaka wysokość drzewka? Klon burgera - Acer burgerianum - Bolas - 04-04-2016 Specjalnie dla ciebie zmierzyłem wys-75cm średnica-23cm Klon burgera - Acer burgerianum - Bartek Syczewski - 04-05-2016 Cześć, Nie przesadzasz z koreańskiego żwirku? Mam co do niego mieszane uczucia i ja bym raczej starał się wymienić nawet bez przesadzania na aka. Klon burgera - Acer burgerianum - Bolas - 04-05-2016 Nie. Nie raz miałem rośliny w nim i nie było problemu. Za rok będę przesadzał nie mam weny na ten rok. Żwirek jest dość fajny ale trzeba częściej podlewać. Re: Klon burgera - Acer burgerianum - Paweł Jaszczyszyn - 04-05-2016 Tez mam negatywne odczucia odnosnie zwirku. Szczegolnie jak roslina za dlugo byla w nim posadzona. Przesadzanie do nowej mieszanki jest wtedy katorgą. Rozbicie tej zwartej bryly przerosnietej korzeniami wymaga sporej inwencji, a mam rowniez wrazenie ze i korzeniom sie mocno obrywa. Klon burgera - Acer burgerianum - Bolas - 04-05-2016 Nie ma lekko ciężko żyć ![]() Klon burgera - Acer burgerianum - Paweł Jaszczyszyn - 04-06-2016 offtopic Wykorzystałem twój argument o nie jaraniu fajek. Też nie jaram więc pojechałem kupić sobie podobnego Burgera :twisted: :twisted: :twisted: Klon burgera - Acer burgerianum - Bolas - 04-06-2016 Nooo widzisz! To taki trikowy ekonomiczny haczyk rodem ze szkoleń o dopłatach UE do systemów PV i Solarnych ![]() ![]() Klon burgera - Acer burgerianum - shatus - 04-07-2016 Super materiał Klon burgera - Acer burgerianum - sabamiki - 04-08-2016 fajny fajny ale też jestem za skróceniem go , przynajmniej o 1/4 , dostosować długość gałęzi , popracować nad ramifikacją i tylko cieszyć się z takiego okazu ![]() Klon burgera - Acer burgerianum - Bolas - 04-08-2016 Skrócenie obowiązkowe pisałem o tym na FB. Klon burgera - Acer burgerianum - Bolas - 10-10-2016 A tak wygląda dziś po zmianie kolorów po kilku dniach zimna. Re: Klon burgera - Acer burgerianum - Przemek R. - 10-10-2016 Fotka z D.... - byle jaka bo nie na jednolitym źle, prosimy o ładniejszą. Klon burgera - Acer burgerianum - Michał Malawski - 10-10-2016 bo Bolek wprowadza kolory maskujące .... tak aby roślin nie było widać na ogrodzie :lol: Klon burgera - Acer burgerianum - Bolas - 10-11-2016 Bo to jest kamelołon maskuje się na barierki aż się boję czy nie zacznie do mnie strzelać. Fotka z komórki na szybciora wrzucona. Dla ciebie Przemku wszytko nawet prześcieradło na tło spod łóżka wyciągnę - jak tylko znajdę czas. Re: Klon burgera - Acer burgerianum - Przemek R. - 10-11-2016 Bolas napisał(a):Dla ciebie Przemku wszytko nawet prześcieradło na tło spod łóżka wyciągnę - jak tylko znajdę czas. Tylko czyste poproszę ![]() Klon burgera - Acer burgerianum - Bolas - 10-20-2016 Chyba nie ma co się wygłupiać z tłem bo ciągle pada więc na burgerze coraz mniej liści więc wstawiam stan faktyczny ![]() Klon burgera - Acer burgerianum - ptaknadrzewie - 10-22-2016 zazdraszczam ![]() Klon burgera - Acer burgerianum - Marcin Gajewski - 01-29-2017 Witam , Bolas jak zimujesz burgera bo zdan tyle co wlascicieli roslin , jedni ze 0-5C inni ze do -10 tylko nie podlane .... Dzieki Klon burgera - Acer burgerianum - Bolas - 01-29-2017 Do -10 był pod chmurką na balkonie. Gdy tylko temp spadła do -15 przeniosłem go do pomieszczenia w którym temp oscyluje w granicach -5 do 3'C Czy przeżyje dowiemy się wiosną ![]() Ja niespecjalnie zimuje rośliny. Pisałem już o tym wielokrotnie. Jak znajdę troszkę więcej czasu to na wiosnę o tym napiszę. Re: Klon burgera - Acer burgerianum - Marcin Gajewski - 01-29-2017 Bolas napisał(a):Do -10 był pod chmurką na balkonie. Gdy tylko temp spadła do -15 przeniosłem go do pomieszczenia w którym temp oscyluje w granicach -5 do 3'C Czy przeżyje dowiemy się wiosnąJa włożyłem do piwnicy wyłączyłem grzejnik jest 7C przy ziemi 5C i spada , napewno nie będzie mniej niż 3 . nie chce dawać do foliowca bo bije się że drobnica gałęzie polecą lub cały ... Klon burgera - Acer burgerianum - Bolas - 01-31-2017 Ładniusi ![]() Re: Klon burgera - Acer burgerianum - pyrek - 02-01-2017 suuuuper ![]() Klon burgera - Acer burgerianum - Bolas - 02-01-2017 Eeeee tam kupa korzeni na wierzchu i na nich kamień z wody. |