![]() |
Wiąz (marketsai) - Wersja do druku +- Forum Polskich Bonsaistów (http://bonsaiforum.pl) +-- Dział: DLA ZAREJESTROWANYCH (http://bonsaiforum.pl/forum-4.html) +--- Dział: Dyskusje o Bonsai (http://bonsaiforum.pl/forum-9.html) +--- Wątek: Wiąz (marketsai) (/thread-1600.html) |
Wiąz (marketsai) - wog - 02-20-2013 Witam. jakiś czas temu dostałem od Radka S. taki wiąz, który stał u niego zapomniany, po przesadzeniu też na jakiś czas o nim zapomniałem, a mam nadzieję , ze za 40 dni będzie miał już odcięte gałązki które służyły do doszczepienia tego co mi brakowało na pniu:-) Wiąz(marketsai) - Bolas - 02-20-2013 Widzę że wszczepianie gałęzi wychodzi ci idealnie - powodzenia. Sympatyczny lekki do dopracowania ale ty już wiesz co jest nie tak ![]() Wiąz(marketsai) - fiedler1 - 02-22-2013 Super efekt ![]() Re: Wiąz(marketsai) - wog - 06-11-2013 Wersja z liśćmi, choć słońce nas nie rozpieszcza:-( Wiąz(marketsai) - fvet - 06-11-2013 ciesze się, że jest w tak dobrej kondycji i wygląda fajnie.......ja nie miałem do niego serca a ty masz świetną zabawke :wink: Re: Wiąz(marketsai) - wog - 04-05-2014 Gałązki przechodzące przez pień do doszczepienia w ilości szt 3:-) zostały odcięte z powodzeniem, teraz pracujemy nad zagęszczeniem Wiąz(marketsai) - nicrum - 04-06-2014 Wiązik miodzio. Wiąz(marketsai) - peper50 - 04-06-2014 Gratuluję Grzegorzu. Ale ta doniczka mi się podoba :roll: :roll: Wiąz(marketsai) - wog - 04-06-2014 dziękuje:-) Re: Wiąz (marketsai) - wog - 10-27-2014 sezon się kończy, co do zagęszczania nie jestem za bardzo zadowolony, ale jakoś rośnie Wiąz (marketsai) - nicrum - 10-27-2014 Biorąc pod uwagę płytkość donicy to moim zdaniem zapie....la ![]() Pięknie idzie, Grzesiu jesteś przyzwyczajony że wszystko u Ciebie rośnie w tempie chwastów a ten wolniej ale to złudzenie. Wiąz (marketsai) - wog - 10-27-2014 :-) dzięki, nie mam dobrego roku, wiązy jakoś trzymają fason, w tym roku nawet ficusy mam zjechane:-( Wiąz (marketsai) - nicrum - 10-27-2014 A u mnie na odwrót, Yatsubusa jakoś cienko ale fikusy poszły. Wiąz (marketsai) - Pelidea - 10-28-2014 Wiąz super. Mimo, że nie są może w najlepszej formie, to i tak chętnie bym zobaczyła fikusy. ![]() Wiąz (marketsai) - peper50 - 10-31-2014 No i fajnie ![]() Re: Wiąz (marketsai) - wog - 11-11-2014 też bardziej jesiennie Wiąz (marketsai) - Pelidea - 11-12-2014 Pięknie. ![]() Mi to się doniczka ogromnie podoba. A tak z ciekawości - zdjęcia jakąś stałką robione? Bo fajna głębia. ![]() Wiąz (marketsai) - wog - 11-12-2014 50mm x crop Wiąz (marketsai) - Pelidea - 11-12-2014 Do tego takie światełko i miodzio. ![]() ![]() Re: Wiąz (marketsai) - wog - 08-31-2015 wielkich zmian nie ma, następne jeśli się przebarwi Wiąz (marketsai) - ZKM - 08-31-2015 prawie jak choinka. jak dla mnie takie ułożenie jest dobre dla iglaków, za bardzo szpiczasta ta korona. Może te zdjęcia nie są idealnie pokazujące takie ułożenie jak u Ciebie, ale chyba wiadomo o co chodzi możesz podpatrzyć u W. Pall'a różnicę w ułożeniu między liściakami a iglakami Wiąz (marketsai) - wog - 08-31-2015 to mój wiąz nie Waltera, franka, czy Józka, dzięki:-) na marginesie roślina jest cały czas budowana. Wiąz (marketsai) - Bolas - 09-01-2015 To że nie do końca pasuje do kanonów to jedna rzecz a druga że ciężko będzie znaleźć drugą taką. Mnie bardziej interesuje droga jaką przeszła ta roślina od początku - warto wrócić na górę postu. Wiąz (marketsai) - tomwoski - 09-01-2015 Fajny ![]() Też podrzucę swoje jak się przebarwi na czerwionozłoto |